Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Kopecký je po otrase mozgu znova na ľade, trénoval so spoluhráčmi

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký opúšťa ľad po zranení v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Kopecký utrpel otras mozgu v zápase základnej skupiny olympijského turnaja proti Slovinsku (1:3) po zákroku Sabahudina Kovačeviča, následne ho ešte priľahol a korčuľou trafil Aleš Kranjc.

Sunrise 14. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Kopecký sa prvýkrát od otrasu mozgu, ktorý utrpel na februárových ZOH v Soči, zapojil do spoločného korčuliarskeho tréningu v jeho tíme Florida Panthers. Tridsaťdvaročný útočník sa v sobotu objavil na ľade so spoluhráčmi, na posledný zápas základnej časti NHL s Columbusom (2:3) však nenastúpil. Informoval o tom denník Sen Sentinel.

Kopecký utrpel otras mozgu v zápase základnej skupiny olympijského turnaja proti Slovinsku (1:3) po zákroku Sabahudina Kovačeviča, následne ho ešte priľahol a korčuľou trafil Aleš Kranjc. Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára vynechal po olympijskej pauze nasledujúcich 24 zápasov "panterov" v základnej časti. Na prvý štart v NHL si tak bude musieť počkať až do novej sezóny. Slovenskému hokejistovi vyprší štvorročná zmluva s Panthers v celkovej hodnote 12 miliónov dolárov až po ročníku 2014/2015.

Kopecký stihol do olympiády odohrať 49 zápasov, v ktorých nazbieral 12 bodov za štyri góly a osem asistencií.