Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Martin St. Louis je nespokojný v Tampe Bay, údajne požiadal o výmenu

Slovenský obranca Bruins Zdeno Chára (vpravo) a hráč Lightning Martin St. Louis (vľavo) v zápase zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins Tampa Bay Lightning Foto: TASR/AP

Tridsaťosemročný krídelník, ktorý má s "bleskami" podpísanú zmluvu až do konca sezóny 2014/2015, podľa zámorských médií požiadal funkcionárov floridského klubu o výmenu.

Tampa Bay 27. februára (TASR) - Kanadský hokejista Martin St. Louis je na odchode z tímu NHL Tampa Bay Lightning. Tridsaťosemročný krídelník, ktorý má s "bleskami" podpísanú zmluvu až do konca sezóny 2014/2015, podľa zámorských médií požiadal funkcionárov floridského klubu o výmenu.

"Absolvoval som so Stevom (Yzermanom, generálny manažérom Tampy Bay, pozn. red.) niekoľko rozhovorov ohľadne mojej budúcnosti v mužstve," uviedol podľa TSN skúsený veterán, ktorý ročne zarába v priemere 5,625 milióna dolárov. "Z rešpektu k mojím spoluhráčom však viac neprezradím. Nemienim odpovedať každý deň na rovnakú otázku."

St. Louis bol v skrátenom ročníku 2012/2013 najproduktívnejším hráčom základnej časti NHL. V tom prebiehajúcom má po 58 odohratých zápasoch na konte 56 bodov za 25 gólov a 31 asistencií. Podľa zámorských médií sa cíti byť nešťastný v Tampe, ktorej šéfuje GM Yzerman, zároveň výkonný riaditeľ kanadského reprezentačného tímu. Práve Yzerman nezaradil St. Louisa do pôvodnej nominácie na ZOH 2014 v Soči, do výberu sa dostal až po zranení klubového spoluhráča Stevena Stamkosa. Na olympijskom turnaji, na ktorom hráči z krajiny javorového listu obhájili zlato z Vancouveru, vyšiel v piatich stretnutiach bodovo naprázdno.