Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Peter Budaj si v následujúcom priebehu NHL zachytá oveľa viac

Center Anze Kopitar z Los Angeles sa raduje po góle Jakea Muzzina do brány slovenského brankára Petra Budaja. Foto: TASR/AP

Jeho náhradníkom bude Dustin Tokarski, ktorého klub povolal z farmárskeho tímu Hamilton Bulldogs z AHL.

Montreal 4. marca (TASR) - Klub NHL Montreal Canadiens zaradil brankára Careyho Pricea retrospektívne od 26. februára na listinu zranených hráčov. Štvrtý duel po sebe tak odchytal Slovák Peter Budaj a Montreal s ním v bránke prehral v noci na utorok s hokejistami Los Angeles Kings tesne 1:2.

Podľa portálu tsn.ca Price cestoval s tímom na "trip" po západnom pobreží USA a teoreticky by mohol nastúpiť v stredajšom zápase v Anaheime. "Careyho štart je otázny. Hneď ako mu lekári povolia, tak začne trénovať a uvidíme, kedy bude môcť chytať," povedal tréner Michel Therrien.

Kanadský brankár po návrate zo ZOH v Soči, kde sa tešil zo zisku zlatej medaily, ešte neodchytal v NHL ani jeden zápas pre zranenie dolnej časti tela. Zámorské zdroje uvádzajú, že má problémy so slabinami.

Budaj v čase absencie brankárskej jednotky svoj tím podržal a pred zápasom v Los Angeles v troch dueloch pomohol tímu k zisku piatich zo šiestich možných bodov. Jeho náhradníkom je Dustin Tokarski, ktorého klub povolal z farmárskeho tímu Hamilton Bulldogs z AHL.