Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Na MS bez Sekeru a Cingela, tím opustili Kozák, Sloboda a Konrád

Slovenský obranca Andrej Sekera v drese Caroliny Hurricanes sa so spoluhráčom Ericom Staalom tešia z gólu do bránky Tampy Bay. Foto: TASR/AP

Slovenskú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Ostrave definitívne neposilní obranca LA Kings Andrej Sekera.

Jihlava 10. apríla (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Ostrave definitívne neposilní obranca LA Kings Andrej Sekera. Pre zranenie prišiel o účasť na šampionáte aj útočník pražskej Sparty Lukáš Cingel. Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek to oznámil po piatkovom zápase v Jihlave s domácim výberom (1:3). Po stretnutí taktiež rozhodol, že v záverečnej príprave už nebudú pokračovať zadáci Lukáš Kozák a Karol Sloboda a brankár Branislav Konrád.



Hlavný kormidelník zatiaľ neuvoľnil žiadneho z útočníkov, keďže na pondelňajší zraz prídu zo Sparty Praha namiesto štyroch iba dvaja hráči. "Prídu obrancovia Marek Ďaloga a Juraj Mikuš. Útočníci nie sú k dispozícii. Cingel je zranený a zrejme vôbec nebude pripravený na majstrovstvá sveta a Martin Réway má taktiež problémy. Dnes sme dostali správu, že musí najmenej týždeň odpočívať a ťažko povedať, čo bude ďalej," uviedol. Konráda nahradí na pondelňajšom zraze dopredu avizovaný Marek Čiliak, ktorý predvádzal dobré výkony v Komete Brno.

Z NHL definitívne nepríde zranený Sekera. O účasti Mariána Gáboríka by sa malo rozhodnúť cez víkend. "O Mariánovi vieme to, čo sme vedeli už pred mesiacom, že ak vypadne, tak príde. Spojíme sa s ním cez víkend. Sekera je už definitívne mimo a nepôjde na majstrovstvá. Chárovi sme ešte nevolali, pretože bojuje o play off. Musíme počkať na koniec," pokračoval hlavný tréner.

Zo zámoria sú tak zatiaľ istí obranca Andrej Meszároš a útočníci Tomáš Kopecký a Richard Pánik. V prípade dvojice Martin Marinčin a Marko Daňo vedenie reprezentácie rokuje s ich klubmi o tom, či ich po základnej časti uvoľnia alebo budú musieť ísť na farmu.

Slováci prehrali s Českom vo štvrtok 2:3 po nájazdoch a v piatok 1:3. "Včerajší zápas bol lepší ako ten dnešný. Dnes to bolo trošku nervózne, veľa šarvátok a hokej sa dosť vytratil. Nebol to zápas podľa môjho gusta. Myslím si, že sme sa mali viac venovať hokeju a nie tým šarvátkam. Vytvorili sme si málo šancí. Čechom sa podarilo dať z prvej šance tečovaným pukom gól. Pre nás to nebolo dobré a potom sa to ťažko doháňalo, pretože Česi hrali veľmi dobre. Hlavne v obrane stredného pásma," zhodnotil Vůjtek.

Slovenskí reprezentanti sa opäť stretnú v pondelok v Starom Smokovci. Na budúci týždeň ich čakajú dva domáce zápasy s Bieloruskom, 16. apríla v Košiciach a o dva dni neskôr v Poprade.