Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Neuvirth sa o výmene dozvedel z TV: S Halákom vytvoríme skvelý tandem

Slovenský hokejista Jaroslav Halák z New York Islanders Foto: TASR/AP

Islanders získali českého brankára z Buffala výmenou za brankára Chada Johnsona a voľbu v 3. kole budúcoročného draftu.

New York 3. marca (TASR) - Český hokejový brankár Michal Neuvirth sa teší na pôsobenie v New Yorku Islanders, kam zavítal ako nová posila tesne pred pondelkovou uzávierkou výmen v NHL. Dvadsaťšesťročný gólman si myslí, že by mohol v klube z Long Islandu vytvoriť fungujúci tandem so Slovákom Jaroslavom Halákom, súčasnou brankárskou jednotkou "ostrovanov".

"Jaro Halák prežíva úžasnú sezónu. Je to výborný brankár," vyjadril sa pochvalne na adresu nového slovenského spoluhráča Neuvirth. "Myslím si, že vytvoríme s Jarom skvelý tandem. Dúfam, že v play off pôjdeme ďaleko," povedal pre zámorské médiá.

Islanders získali Neuvirtha z Buffala výmenou za brankára Chada Johnsona a voľbu v 3. kole budúcoročného draftu. Čecha najprv trejd prekvapil, ale potom sa potešil, z najslabšieho klubu NHL totiž zamieril do ambiciózneho tímu, ktorý má vzhľadom na množstvo talentovaných hráčov celú budúcnosť pred sebou. "Práve som si vychutnával suši, keď ma jeden zo spoluhráčov upozornil, aby som sa pozrel na televízor. Vtedy som zbadal, že ma vymenili. Bol to pre mňa šok. Beriem to však ako veľkú príležitosť, mám šancu si zachytať v play off," pokračoval Neuvirth, ktorý svoju cestu v NHL začal v roku 2009 vo Washingtone. Vlani ho Capitals vymenili v rámci väčšieho balíka do Buffala - paradoxne práve za Haláka.

Na to, že Sabres prežívajú katastrofálny ročník, má Neuvirth pomerne solídne brankárske štatistiky. V slabučkom tíme odchytal 27 stretnutí, pričom mal priemer 2,99 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,8 percenta, vo februári dokonca 93,8 percenta. Tréneri Islanders od neho očakávajú, že z pozície brankárskej dvojky bude vyvíjať na Haláka väčší tlak, než sa to darilo Johnsonovi.

"Vždy som vedel, že môžem chytať na profiligovej úrovni a podávať vyrovnané výkony. V Buffale sa mi páčilo, spoluhráči mi budú chýbať, no teším sa na novú výzvu. Islanders majú šikovných hráčov a vynikajúce mužstvo. Verím, že v play off budeme mieriť vysoko," dodal rodák z Ústí nad Labem.