Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Boston aj Winnipeg prehrali

Na snímke vpravo slovenský obranca Bostonu Zdeno Chára, vľavo hráč Dallasu Esa Lindell v zápase hokejovej NHL Dallas Stars - Boston Bruins. Foto: TASR/AP

Tampa Bay na vlastnom ľade nestačila na New York Rangers 0:1 po predĺžení, keď jediný gól duelu strelil v 64. minúte Mika Zibanejad.

New York 7. marca (TASR) - V štyroch zápasoch NHL v noci na utorok sa bodovo nepresadil ani jeden slovenský hokejista. Boston v zostave so Zdenom Chárom a Petrom Cehlárikom podľahol v Ottawe 2:4 a Winnipeg, za ktorý nastúpil aj Marko Daňo, doma prehral so San Jose 2:3.

Tampa Bay na vlastnom ľade nestačila na New York Rangers 0:1 po predĺžení, keď jediný gól duelu strelil v 64. minúte Mika Zibanejad. Brankár hostí Antti Raanta si pripísal 38 úspešných zákrokov. Za domácich chytal Andrej Vasilevskij, na striedačke bol nachystaný Peter Budaj. "Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v sezóne," skonštatoval útočník "bleskov" Ondřej Palát. Viac šťastia v predĺžení však mali hostia, keď Zibanejad premenil svoj nájazd. Tesne pred koncom tretej tretiny mal rozhodnutie na hokejke Kučerov, radosť mu prekazil skvelým zákrokom Raanta.



Pre Ottawu bolo víťazstvo nad Bostonom veľmi dôležité, pretože práve vďaka nemu Senators zvýšili svoj náskok pred Bruins v Atlantickej divízii na štyri body a majú ešte dva zápasy k dobru. "Tento zápas bol pre nás veľkou výzvou. V súčasnosti hráme veľmi dobre a ak dodržíme, čo je potrebné, bude nás ťažké zdolať," povedal strelec prvého gólu domácich Derick Brassard. Ottawe opäť zabrala nová posila z Vancouveru Alexandre Burrows, ktorý gólom do prázdnej bránky uzavrel skóre zápasu a na jeden zásah prihral. Bol to jeho tretí gól v treťom zápase v novom drese. Zdeno Chára mal v zápase tri strelecké pokusy, Peter Cehlárik bol na ľade vyše šestnásť minút.

Sharks mali okrem víťazstva na ľade Winnipegu dôvod na oslavu aj vďaka míľniku Joea Thorntona. Ten sa vďaka prihrávke na gól Joea Pavelskiho v posledných sekundách zápasu stal trinástym hráčom v histórii NHL, ktorý dosiahol 1000 asistencií. "Čo mám na to povedať? Je celkom príjemné dostať sa do takej spoločnosti. Čakal som na tento zápis nejaký čas, ale už to mám za sebou," povedal Thorntom, pre ktorého to bola 36. asistencia v sezóne.

Tréner San Jose Peter DeBoer bol z historického zápisu svojho zverenca nadšený: "Len trinásti chlapci v histórii súťaže majú na konte tisíc asistencií, je to neuveriteľné množstvo. Svojim vnúčatám mám o čom rozprávať, som rád, že som bol súčasťou tohto večera." Tridsaťsedemročný Thornton mal podľa vlastných slov cestu za míľnikom uľahčenú. "Hral som s mnohými skvelými strelcami ako Jonathanom Cheechoom, Glenom Murrayom, Joeom Pavelskim či Patrickom Marleauom. Sú to hráči, ktorí nemajú problém dostať puk do siete kedykoľvek," dodal kanadský veterán. Rekord v počte asistencií v NHL drží Wayne Gretzky s 1963 prihrávkami, Ron Francis je na druhom mieste s počtom 1249. Jaromír Jágr je prvý medzi aktívnymi hráči s 1142 prihrávkami a zároveň je piaty najlepší v histórii NHL. Pred Thorntonom je na dvanástom mieste Joe Sakic, ktorý má o šestnásť asistencií viac.

NHL - sumáre:

OTTAWA SENATORS - BOSTON BRUINS 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Góly: 2. Brassard (Burrows, Methot), 4. Pageau (Phaneuf), 48 Hoffman (Karlsson, Phaneuf), 60. Burrows (Stone, Karlsson) - 19. Bergeron (Krug), 50. Marchand (Pastrňák, Krug). Brankári: Anderson - Rask, strely na bránku: 29:27, 17.046 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING - NEW YORK RANGERS 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
Gól: 64. Zibanejad (McDonagh). Brankári: Vasilijevskij - Raanta, strely na bránku: 38:34, 19.092 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - DALLAS STARS 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Góly: 36. Bäckström (Shattenkirk, Orpik), 53. T.J. Oshie (Alzner, Bäckström) - 2. Shore (Sharp, Johns), 25. Faksa, 26. Spezza (Benn, Seguin), 59. Sharp (Klinberg). Brankári: Holtby (26. Grubauer) - Lehtonen, strely na bránku: 44:22, 18.506 divákov.

WINNPIEG JETS - SAN JOSE SHARKS 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Góly: 12. Morrissey, 60. Scheifele (Ehlers, Laine) - 10. Pavelski (Karlsson, Dillon), 48. Boedker (Couture), 60. Pavelski (Vlasic, Thornton). Brankári: Hellebuyck - Dell, strely na bránku: 33:30, 15.294 divákov.

Slováci v akcii:
Zdeno Chára (Boston) 21:20 0 0 0 -1 3 0
Peter Cehlárik (Boston) 16:07 0 0 0 -1 1 0
Marko Daňo (Winnipeg) 11:05 0 0 0 -1 2 0