Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Chára sa po jednodňovom výpadku vrátil do tréningového procesu Bostonu

Claude Julien, tréner Bostonu, sa rozpráva s hráčmi počas timeoutu na konci tretej tretiny zápasu NHL tímov Boston Bruins a Florida Panthers v utorok 31. marca 2015 v Bostone. Na snímke vľavo s číslom 33 slovenský obranca Zdeno Chára. Foto: TASR/AP/Elise Amendola

Bruins patrí tri zápasy pred koncom základnej časti priebežná ôsma priečka v tabuľke Východnej konferencie a má dobrú východiskovú pozíciu v boji o play off.

Boston 8. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára je po krátkom výpadku pripravený na návrat do zápasovej praxe NHL. Z hry ho vyradilo zranenie ľavej nohy, pre ktoré chýbal na pondelňajšom tréningu.

Tridsaťosemročný obranca sa zranil v nedeľňajšom dueli Bostonu proti Torontu (2:1 pp a sn), keď v tretej tretine zblokoval strelu súpera a puk ho trafil do ľavej nohy. "Predstavoval som si, že keď sa vráti do tréningového procesu, mal by byť pripravený opäť hrať," cituje portál nesn.com slová trénera "medveďov" Claudeho Juliena. Chára k nešťastnému momentu dodal: "Všetci blokujeme strely a robíme všetko preto, aby sme vyhrali. Rozhodol som pokračovať v tomto štýle hry."

Hoci sa kapitán Bruins po nepríjemnom zásahu pukom zvieral v bolestiach na striedačke, zápas napokon dohral. "Pokračoval som, duel sme dotiahli do víťazného konca. To je pozitívne. Teraz to však so mnou vyzerá dobre, zatrénoval som si, mali sme dobrý tréning. Popracovali sme na niektorých veciach a sme pripravení na Washington," dodal Chára.