Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Hráčmi týždňa v NHL sa stali Franzen, Henrique a Kuemper

Darcy Kuemper Foto: TASR/AP

Brankár Kuemper chytil 51 z 52 striel, zaznamenal čisté konto a vychytal dve víťazstvá s priemerom 0,48 inkasovaného gólu na zápas.

New York 3. marca (TASR) - Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL za uplynulé obdobie sa stali krídelník Detroitu Red Wings Johan Franzen, center New Jersey Devils Adam Henrique a brankár Minnesoty Wild Darcy Kuemper.

Franzen strelil v dvoch zápasoch po olympijskej prestávke tri góly a zaznamenal päť kanadských bodov, čím pomohol tímu k víťazstvám v Montrealu a v Ottawe. Tridsaťštyriročný Švéd najskôr asistoval pri oboch góloch svojho tímu v Montreale a potom na ľade Ottawy zaznamenal šiesty hetrik v kariére.

Henrique v každom zo svojich troch zápasov v uplynulom týždni zaznamenal viac ako bod na zápas. S Columbusom strelil dva góly a v zápasoch proti New Yorku Islanders a San Jose mal bilanciu 1+1.

Brankár Kuemper chytil 51 z 52 striel, zaznamenal čisté konto a vychytal dve víťazstvá s priemerom 0,48 inkasovaného gólu na zápas. Dvadsaťtriročný Kanaďan najskôr vynuloval Edmonton a potom pomohol tímu k víťazstvu 2:1 nad Vancouverom.