Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Majiteľ baru vytvoril netradičný Stanleyho pohár

Majiteľ baru Jean-Francois Leduc sa dotýka svojho diela - Stanleyho pohára vytvoreného zo slaniny 14. apríla 2015. Leduc ho spravil na podporu svojho mužstva Montrealu Canadiens, ktoré sa stretne v 1. kole play off NHL proti Ottawe Senators. Foto: TASR/AP

Napodobeninu trofeje pre víťaza NHL vytvoril z takmer desiatich kilogramov slaniny.

Bratislava 15. apríl (TASR/Teraz.sk) - Snom každého hokejistu je zdvihnúť nad hlavu Stanleyho pohár. Vďaka Jeanovi-Francoisovi Leducovi, majiteľovi baru v kanadskom meste Montreal, si môžu na tejto najcennejšej hokejovej trofeji dokonca aj pochutnať.

Americká tlačová agentúra AP zverejnila fotografie Jeana-Francoisa Leduca, ako pózuje pri netradičnej napodobenine Stanleyho pohára, ktorú vytvoril z takmer desiatich kilogramov slaniny.

Trofej pre víťaza zámorskej profiligy zhotovil pred štartom play off série. V úvodnom zápase 1. kola play off zámorskej NHL nastúpi domáci Montreal Canadiens proti Ottawe Senators.

Boje o slávny Stanleyho pohár sa začnú v zámorí štyrmi zápasmi v noci na štvrtok SELČ. V 1. kole play off NHL bude v hre aj päť Slovákov. Na najcennejšiu klubovú hokejovú trofej na svete vyryjú po sezóne 2014/2015 v poradí 97. víťaza. Titul z vlaňajška neobháji Gáboríkov Los Angeles, ktorý v nabitej Západnej konferencii obsadil až deviatu priečku a nepostúpil do play off.



Majiteľ baru Jean-Francois Leduc sa dotýka svojho diela - Stanleyho pohára vytvoreného zo slaniny 14. apríla 2015. Leduc ho spravil na podporu svojho mužstva Montrealu Canadiens, ktoré sa stretne v 1. kole play off NHL proti Ottawe Senators.