Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Hviezdami týždňa NHL sa stali Anderson, Cammalleri a Burns

Hokejista New Jersey Devils Mike Cammalleri (vľavo). Foto: TASR/AP

Brankár Anderson vychytal v hodnotenom období štyri víťazstvá v štyroch zápasoch s priemerom 1,25 inkasovaného gólu na zápasu a s úspešnosťou zákrokov 96 percent.

New York 28. novembra (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Ottawy Senators Craig Anderson, ľavý krídelník New Jersey Devils Michael Cammalleri a obranca San Jose Sharks Brent Burns. Informoval web nhl.com.

Anderson vychytal v hodnotenom období štyri víťazstvá v štyroch zápasoch s priemerom 1,25 inkasovaného gólu na zápasu a s úspešnosťou zákrokov 96 percent. Najviac zažiaril v noci na pondelok, keď chytil 33 striel hokejistov New Yorku Rangers a zaznamenal 36. shutout v kariére. Celkovo má 35-ročný Američan na konte 12 víťazstiev, z toho tri čisté kontá v 17-tich štartoch.

Cammalleri nazbieral v troch zápasoch osem kanadských bodov, keď strelil štyri góly a pridal rovnaký počet asistencií. V zápase proti Torontu Maple Leafs sa 23. novembra blysol gólom a tromi asistenciami a zaznamenal šiesty štvorbodový zápas v kariére, no prvý od 13. februára 2013. Tridsaťštyriročný kanadský hokejista je s bilanciou 7+7 druhým najproduktívnejším hráčom Devils, hoci vynechal šesť zápasov.

Produktívny obranca Burns strelil dva góly a pridal štyri asistencie, čím pomohol "žralokom" k trom víťazstvám v štyroch dueloch. Burns mal v zápase proti New Jersey (4:0) bilanciu 1+1 a potom oslávil podpis osemročného kontraktu so San Jose ďalšími dvomi zápasmi s viac ako jedným bodom. Tridsaťjedenročný Kanaďan nazbieral v tejto sezóne 20 bodov (8+12), je najviac bodujúcim hráčom San Jose a zároveň najproduktívnejším obrancom NHL.