Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Prvou hviezdou mesiaca november v NHL sa stal fínsky brankár Rinne

Brankár Nashvillu Pekka Rinne (vpravo). Foto: TASR/AP

Rinne bol v hodnotenom období top brankárom s bilanciou 9-1-2, v 12 dueloch mal štatistický priemer 1,49 inkasovaného gólu na zápas a 94,9-percentnú úspešnosť zákrokov.

New York 1. decembra (TASR) - Fínsky hokejový brankár Pekka Rinne sa stal prvou hviezdou mesiaca november v zámorskej NHL. Spolu s ním vedenie súťaže ocenilo dvojicu útočníkov Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning), Connor McDavid (Edmonton Oilers).

Rinne bol v hodnotenom období top brankárom s bilanciou 9-1-2, v 12 dueloch mal štatistický priemer 1,49 inkasovaného gólu na zápas a 94,9-percentnú úspešnosť zákrokov. Až v desiatich dueloch inkasoval dva a menej gólov.

Kučerov v 15 zápasoch zaznamenal 10 gólov a 18 kanadských bodov, v oboch ukazovateľoch bol v novembri druhý najlepší v lige. Najviac sa mu darilo v súboji proti New Yorku Islanders, v ktorom dvakrát skóroval a pridal aj dve asistencie.

McDavid sa zásluhou konzistentných výkonov prepracoval na čelo kanadského bodovania súťaže. V novembri mal bilanciu 6+13, celkovo vedie poradie najproduktívnejších hráčov s 11 gólmi a 20 asistenciami.