Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Rangers vedú nad Montrealom 2:0, séria sa sťahuje do New Yorku

Brankár Montreal Canadiens Dustin Tokarski inkasuje gól v zápase s New York Rangers Foto: TASR/AP

Kanadskému tímu výrazne chýbal brankár Carey Price, ktorého medzi žrďami nenahradil Slovák Peter Budaj - príležitosť dostal Dustin Tokarski.

New York 20. mája (TASR) - - Hokejisti New Yorku Rangers uspeli aj v druhom súboji finálovej série Východnej konferencie play off zámorskej NHL. V noci na utorok triumfovali "jazdci" na ľade Montrealu 3:1 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú už 2:0.

Montreal síce viedol po zásahu Maxa Paciorettyho zo 7. minúty, ale už o 17 sekúnd vyrovnal Ryan McDonagh a hostia ešte v prvej tretine dokázali otočiť skóre zásluhou Ricka Nasha. V 29. minúte Martin St. Louis z presilovky stanovil na konečných 3:1. "Útoky Canadiens sa na nás valili v prvej tretine ako vlna za vlnou. Ak by nebolo Lundqvista, mohol nám súper odskočiť na 0:2 a zápas by mal iný scenár. Upokojil nás gól McDonagha a dovolil nám dať sa zase dokopy," zhodnotil duel St. Louis.

Kanadskému tímu chýbal brankár Carey Price, ktorého medzi žrďami nenahradil Slovák Peter Budaj, ako pôvodne avizovali zámorské médiá. Príležitosť dostal nováčik Dustin Tokarski, ktorý kryl 27 striel a nesklamal, zodpovednosť za prehru by skôr mali niesť na pleciach jeho spoluhráči. Montreal síce prestrieľal súpera pomerom 41:30, ale v koncovke neboli jeho hráči dostatočne dôslední, respektíve narazili na stenu menom Henrik Lundqvist. "Dôvodom našej prehry bol Lundqvist. Chytal fenomenálne, úplne nám znechutil zápas," povedal kouč Canadiens Michel Therrien. Na otázku, akú dôležitosť zohral 32-ročný švédsky brankár na víťazstve Rangers, odpovedal útočník víťazov Rick Nash svojsky. "Na stupnici od 1 do 10 by som mu dal známku 12."

Tretí zápas je na programe v noci na piatok v newyorskej Madison Square Garden.

play off NHL:
Východná konferencia - finále, 2. zápas:
MONTREAL - NEW YORK RANGERS 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Góly:
7. Pacioretty - 7. McDonagh, 19. Nash (Kreider, Stepan), 29. St. Louis (Stepan, McDonagh). Brankári: Tokarski - Lundqvist, strely na bránku: 41:30. Diváci: 21.273.
/na zápasy 0:2/