Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Novinky z NHL: Český útočník ´diablov´ Eliáš mám mumps, Havlát nie

Patrik Eliáš Foto: TASR/AP

Je možné, že Eliáš sa nakazil od spoluhráčov Travisa Zajaca a Adama Larssona, ktorým diagnostikovali chorobu už dávnejšie.

New York 27. decembra (TASR) - Český hokejista Patrik Eliáš je ďalším z hráčov, ktorých v zámorskej NHL postihol mumps. Skúsenému útočníkovi diagnostikovali zápal príušných žliaz v piatok. Spolu s ním mal podozrenie na mumps aj jeho krajan a klubový spoluhráč z tímu New Jersey Devils Martin Havlát, ale v jeho prípade ide oba o chrípku.

Eliáš chýbal v zostave "diablov" už v utorkovom zápase proti Caroline. "Má mumps, dnes sme dostali výsledky testov," uviedol generálny manažér New Jersey Lou Lamoriello pre oficiálny web profiligy.

Je možné, že Eliáš sa nakazil od spoluhráčov Travisa Zajaca a Adama Larssona, ktorým diagnostikovali chorobu už dávnejšie. Obaja sa už zo zápalu vyliečili, Zajac sa vrátil na ľad pred týždňom, Larsson po desaťzápasovej absencii hral opäť v utorok.

Podozrenie na príušnice sa objavilo aj medzi hráčmi Pittsburghu. Vedenie Penguins začiatkom týždňa poslalo do karantény troch hokejistov - útočníkov Brandona Suttera, Stevea Downieho a brankára Thomasa Greissa. Do zostavy "tučniakov" sa iba nedávno vrátil kapitán Sidney Crosby, ktorý takisto prekonal mumps.