Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Pittsburgh vymenil Guentzela, Dubas: Jedno z najťažších rozhodnutí

Na archívnej snímke Jake Guentzel. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný Guentzel strávil celú kariéru v Pittsburghu, kde hrával v prvom útoku po boku Sidneyho Crosbyho.

New York 8. marca (TASR) - Americký hokejista Jake Guentzel zamieril z Pittsburghu Penguins do Caroliny Hurricanes. Carolina získala aj obrancu Tye Smitha a "tučniaci" si udržali aj 25 percent Guentzelovho platu, čo činí 6 miliónov amerických dolárov. Generálny manažér Kyle Dubas povedal, že vymeniť Guentzela bolo jedným z najťažších rozhodnutí, aké kedy musel ako výkonný riaditeľ Penguins urobiť.

Opačným smerom putovali útočníci Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasilij Poromarev, Cruz Lucius a aj podmienečné voľby v 1. a 5. kole tohtoročného draftu. Ak sa Carolina nedostane do finále, voľba v 1. kole sa stane voľbou v 2. kole patriacej pôvodne Philadelphii. Voľbu v 5. kole získa Pittsburgh len v prípade, ak Carolina získa Stanleyho pohár.

"Jake je elitný strelec a tvorca hry, počas svojej kariéry hral na veľmi vysokej úrovni. Tešíme sa, že sme sa posilnili v snahe získať Stanleyho pohár pre našu organizáciu," uviedol pre klubový web generálny manažér Don Waddell.

Dvadsaťdeväťročný Guentzel strávil celú kariéru v Pittsburghu, kde hrával v prvom útoku po boku Sidneyho Crosbyho. V tejto sezóne zaznamenal 22 gólov a 30 asistencií v 50 dueloch. Celkovo odohral v profilige 503 zápasov s bilanciou 219 gólov a 247 asistencií.

Crosbymu po výmene nebolo veľmi do reči. Jeho reakciu citoval denník The Athletic: "Je to skvelý spoluhráč, kamarát. Myslím, že urobil všetko, čo mohol, keď tu bol. Bolo privilégium hrať s ním. Zostane mi niekoľko skvelých spomienok. To je všetko, čo môžem povedať."