Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Sekerovo zranenie by mohlo byť vážnejšie

Andrej Sekera, archívne foto Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský hokejista utrpel zranenie v dolnej časti tela v druhej tretine pondelkového duelu proti Chicagu, ktorý nedohral.

Los Angeles 2. apríla (TASR) - Zranenie obrancu Los Angeles Kings Andreja Sekeru by mohlo byť vážnejšie. Jeho presný rozsah ani dĺžka absencie zatiaľ nie sú známe, no podľa zámorských médií bude slovenský hokejista pravdepodobne chýbať "kráľom" v závere základnej časti NHL.

Sekera utrpel zranenie v dolnej časti tela v druhej tretine pondelkového duelu proti Chicagu, ktorý nedohral. "Protihráč mi spadol na nohu a hneď som cítil, že niečo nie je v poriadku. Nebol to pre mňa vydarený večer," vrátil sa 28-ročný zadák k osudnému momentu.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 navštívil v utorok lekárov, v stredu netrénoval a mal naplánované ďalšie vyšetrenie u špecialistu. Tréner LA Darryl Sutter neprezradil, aké vážne je Sekerovo zranenie, no podľa miestnych médií by nemalo byť iba drobné. "Je mimo hry. Pár dní nekorčuľoval a čaká ho ďalšie vyšetrenie u lekára," uviedol Sutter pre lakingsinsider.com.

Kings získali Sekeru pred uzávierkou výmen, keď za neho obetovali talentovaného Rolanda McKeowna a voľbu v prvom kole draftu. "Králi" potrebovali vystužiť defenzívu pred rozhodujúcou fázou sezóny, ktorá má určiť, či obhajca Stanleyho pohára postúpi do play off. Momentálne mu v tabuľke Západnej konferencie patrí deviata priečka s dvojbodovým odstupom na Winnipeg, ktorý si drží druhú voľnú kartu a má odohratý jeden zápas navyše.

Sekerov zdravotný stav neteší ani veterána Robyna Regehra, ktorý v uplynulých stretnutiach nastupoval so slovenským reprezentantom v jednej obrannej dvojici. "Myslím si, že s Andrejom sme si začali na ľade rozumieť a to, čo sa mu stalo, je strašne zle načasované. Také veci sa však v hokeji stávajú. A u našich obrancov v uplynulom období až príliš často...," smútil skúsený kanadský bek.