Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

St. Louis predĺžilo zmluvu s Elliottom, Miller sa nevráti

Pravý krídelník Blackhawks Patrick Kane (vpravo) strieľa gól, uprostred brankár St. Louis Ryan Miller vo štvrtom zápase 1. kola štvrťfinále play off Západnej konferencie NHL Chicago Blackhawk - St. Louis Blues v noci na štvrtok 24. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Tento krok zároveň znamená, že do tímu Blues sa nevráti Ryan Miller, ktorého vedenie získalo 28. februára z Buffala Sabres výmenou za slovenského brankára Jaroslava Haláka.

St. Louis 19. mája (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL St. Louis Blues predĺžilo o tri roky kontrakt s brankárom Brianom Elliottom. Podľa denníka St. Louis Post-Dispatch je zmluva v hodnote 7,5 milióna dolárov.

Tento krok zároveň znamená, že do tímu Blues sa nevráti Ryan Miller, ktorého vedenie získalo 28. februára z Buffala Sabres výmenou za slovenského brankára Jaroslava Haláka. Miller sa stane v lete neobmedzeným voľným hráčom. "Brian vytvorí v budúcej sezóne brankársky tandem s Jakeom Allenom," povedal generálny manažér St. Louis Doug Armstrong.

Dvadsaťdeväťročný Elliott odchytal v základnej časti 31 zápasov a s priemerom 1,96 inkasovaného gólu na zápas bol na druhom mieste celej NHL. V štyroch zápasoch neinkasoval a mal 92,2 percentuálnu úspešnosť zásahov.

V Blues strávil Elliott posledné tri ročníky a v sezóne 2011/2012 sa stal spoločne s Halákom držiteľom ocenenia Jennings Trophy, ktoré je udeľované v NHL brankárskej dvojici s najmenším počtom inkasovaných gólov v základnej časti.