Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Višňovský má podozrenie na otras mozgu. Wilson: Bol to čistý hit

Ľubomír Višňovský, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skúsený obranca nedohral štvrtý duel série proti Washingtonu po tom, ako ho v 6. minúte druhej tretiny zrazil na ľad robustný útočník Capitals Tom Wilson.

New York 23. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca v službách New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský má podozrenie na otras mozgu a jeho štart vo štvrtkovom piatom zápase štvrťfinále play off Východnej konferencie NHL je vylúčený. Skúsený obranca nedohral štvrtý duel série proti Washingtonu po tom, ako ho v 6. minúte druhej tretiny zrazil na ľad robustný útočník Capitals Tom Wilson.

Višňovský sa po strete ťažko dvíhal z ľadu a na jeho tvári sa objavila aj krv. Incident sa udial za bránkou Jaroslava Haláka, kde Višňovský odohrával puk, keď do neho narazil Wilson. "Určite to nebolo čisté. Bolo to mimo hry, Ľubo bol ďaleko od puku. Wilson si na neho počkal, Ľubo nemal čas sa brániť. Ak chce hrať súper takúto hru, tak aj my vieme dávať rovnaké 'hity'," hneval sa po zápase kapitán "ostrovanov" John Tavares.



Višňovský utrpel otras mozgu počas kariéry niekoľkokrát. Ani v tejto sezóne nebol zdravotne stopercentne fit, ale v play off sa dal dokopy a patril k najlepším hráčom svojho tímu. V prvých troch zápasoch zaznamenal dve asistencie. Okrem skúseného Slováka je zranený aj kľúčový zádak Travis Hamonic. Kouč Jack Capuano tak má teraz k dispozícii iba päť osvedčených obrancov. "Bude to pre nás veľká výzva, chýbať budú dvaja elitní obrancovia. Musíme sa s tým vysporiadať," uviedol Capuano pre denník Newsday.

Wilson sa po zápase bránil vyhlásením, že v jeho podaní to bol absolútne čistý 'hit'. "Dávam si záležať na tom, že moja hra do tela je založená na čistých zákrokoch. Nechávam nohy na zemi, do súpera neskáčem. Ani si nemyslím, že to bolo napadnutie. Možno to tak len vyzeralo, lebo Višňovský je menšej postavy. Áno, bol to tvrdý zákrok, ale bol čistý. Každopádne dúfam, že (Višňovský) je v poriadku," povedal Wilson pre televíziu CBS. Svojho zverenca si zastal aj tréner tímu z hlavného mesta USA Barry Trotz: "Bolo to tvrdé, ale bolo to čisté. Tom neurobil nič iné ako to, že ho zvalcoval."

Piaty zápas štvrťfinále play off Východnej konferencie Washington Capitals - New York Islanders je na programe v noci na piatok od 1.00 h SELČ. Stav série je vyrovnaný 2:2.