Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Nitriansky kraj

Policajti pátrali po šesťmesačnom chlapcovi, našli ho v húštine

Foto: TASR

Otec chlapčeka, ktorý sa žene po nezhodách vyhrážal, odišiel z domu na aute BMW.

Nitra 18. februára (TASR) – Desiatky policajtov z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Nové Zámky sa zapojili do pátracej akcie po šesťmesačnom chlapčekovi z Dvorov nad Žitavou.

Jeho nezvestnosť nahlásila dnes ráno 19-ročná matka, ktorá sa domnievala, že syna vzal so sebou jej 24-ročný druh. Otec chlapčeka, ktorý sa žene po nezhodách vyhrážal, odišiel z domu na aute BMW.

"Policajti uzatvorili všetky príjazdové cesty a kontrolovali motorové vozidlá. Okrem toho boli vytvorené pešie hliadky, ktoré prehľadávali okolie v okruhu 30 kilometrov. Pátrali v parkoch, na poliach, prehľadali lesné porasty, húštiny i neobývané objekty. Vykonávali aj previerky na miestach, kde by sa podľa predpokladov mohol muž s dieťaťom ukrývať," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Približne o pol jedenástej našli policajti z Obvodného oddelenia z Dvorov nad Žitavou za obcou Dubník v poli zaparkované vozidlo BMW. V aute sa nikto nenachádzal.

"Policajti začali prehľadávať húštinu v okolí. Zhruba 50 metrov od vozidla našli na zemi odloženého chlapčeka, ktorý ticho ležal v autosedačke. Hliadka dieťa zobrala do auta a postarala sa o neho," potvrdila Bruchterová. V obci odovzdali dieťa záchranárom a kontaktovali matku.

"Záchranka odviezla dieťa aj matku do nemocnice. Dieťa bude potrebné vyšetriť pre vylúčenie ďalších možných poranení," povedala manažérka záchranárov ZaMED Jana Peráčková. Po otcovi dieťaťa pátrajú policajti naďalej. Prípad, ktorý je v štádiu vyšetrovania, prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov.