Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Chrípka v Nitrianskom kraji zatvorila tri materské školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v uplynulom 47. kalendárnom týždni zaregistrovaných celkovo 7117 akútnych respiračných ochorení.

Nitra 25. novembra (TASR) – Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji v uplynulých dňoch mierne poklesol. Aj napriek tomu však z dôvodu nej prerušili vyučovanie v jednej materskej škole v okrese Komárno a v dvoch škôlkach v Topoľčianskom okrese.

Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v uplynulom 47. kalendárnom týždni zaregistrovaných celkovo 7117 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 750 prípadoch. „Predstavuje to pokles chrípky o 4,2 percenta oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu,“ informoval o tom RÚVZ.

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 181 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 45,9 percenta zápalov prínosových dutín, 11,6 percenta zápalov pľúc a 42,5 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 73 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 62 percent lekárov pre dospelých.