Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Hurbanovo hľadá lekárov do pripravovaného zdravotníckeho centra

lekár Erich Mlčák pri vyhodnocovaní snímkov z magnetickej rezonacie. Foto: TASR/Pavol Remiáš

V rámci minimálneho povinného personálneho zabezpečenia bude musieť nové zdravotnícke centrum zabezpečovať všeobecnú ambulantnú zdravotnú starostlivosť pre dospelých i deti a dorast.

Hurbanovo 18. decembra (TASR) - Hurbanovská radnica hľadá lekárov, ktorí poskytujú všeobecnú alebo špecializovanú ambulantnú starostlivosť. Ordinovať budú v novom Centre integrovanej zdravotnej starostlivosti, ktoré má vzniknúť v zrekonštruovanom objekte bývalého mestského zdravotného strediska.

Mesto plánuje získať na zriadenie centra nenávratný príspevok z operačného programu, ktorého vyhlasovateľom je ministerstvo zdravotníctva. „Realizácia projektu bude zahŕňať stavebné úpravy a rekonštrukciu vnútorných a vonkajších priestorov existujúceho objektu, zabezpečenie materiálneho a technického vybavenia ambulancií a spoločenských priestorov denného centra a tiež opatrenia na zvýšenie energetickej hospodárnosti budovy,“ informoval mestský úrad.

V rámci minimálneho povinného personálneho zabezpečenia bude musieť nové zdravotnícke centrum zabezpečovať všeobecnú ambulantnú zdravotnú starostlivosť pre dospelých i deti a dorast. Fungovať by tu mala tiež špecializovaná gynekologická ambulantná zdravotná starostlivosť.

Súčasťou nepovinných zložiek Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti môže byť aj zubno-lekárska ambulancia. Ordinovať tu budú môcť aj ďalší špecialisti, prípadne organizácie poskytujúce služby sociálneho a zdravotného poradenstva či agentúry domácej starostlivosti. „Realizácia projektu je podmienená schválením nenávratného finančného príspevku s predpokladanou dobou realizácie v období od októbra 2020 do septembra 2022,“ skonštatovala radnica.