Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Koledníci v Šali získali na projekty v Afrike takmer 1500 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Členovia šalianskeho Hnutia kresťanských spoločenstiev detí eRko takýmto spôsobom zbierajú financie pre ľudí v afrických krajinách už 20 rokov.

Šaľa 7. januára (TASR) – Koledníkom Dobrej noviny v Šali sa podarilo získať na rozvojové projekty v Afrike takmer 1500 eur. Počas vianočného koledovania prišli zaspievať a vinšovať nielen do kostolov, ale aj do rodín a domu seniorov.

Členovia šalianskeho Hnutia kresťanských spoločenstiev detí eRko takýmto spôsobom zbierajú financie pre ľudí v afrických krajinách už 20 rokov. „Celkovo v meste koledovali takmer dve desiatky detí a mladých. Téma 25. ročníka koledníckej zbierky Dobrá Novina bola Buďme požehnan(í)m,“ uviedla jedna z animátoriek eRka Dominika Bujdáková.

Ako doplnila, Dobrá novina umožňuje vzdelávanie detí aj dospelých ľudí a podporuje starostlivosť o vodné zdroje. „Pomáha tiež deťom s telesným postihnutím a podieľa sa na celkovom zlepšení a skvalitnení života mnohých ľudí v Etiópii, Keni, Južnom Sudáne, Rwande, Ugande, Tanzánii a Kamerune,“ dodala Bujdáková.