Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Na nitrianskom mestskom kúpalisku sa začala letná sezóna

Kúpalisko, ilustračná fotografia Foto: TASR - Martin Baumann

K novinkám patrí aj nová dlažba medzi rekreačným a detským bazénom, či zvýšenie počtu ležadiel.

Nitra 15. júna (TASR) – Na kúpalisku v Nitre sa v sobotu oficiálne začala letná sezóna. Návštevníkov tu čaká niekoľko noviniek. Tento rok tu mesto zrealizovalo zopár menších vylepšení a v rámci prípravných prác došlo k odstráneniu viacerých porúch.

"Opravilo sa napríklad potrubie v jednom z detských bazénov, došlo k výmene filtrov a vymenili sa niektoré súčasti technológie bazénov. V tejto sezóne pribudne aj prestrešenie detského bazéna trojuholníkovými plachtami na kovových stojanoch, ktoré vytvoria na časti bazéna ochranu pred priamym slnečným žiarením,“ uviedol Miloš Dovičovič zo spoločnosti Službyt.

K novinkám patrí aj nová dlažba medzi rekreačným a detským bazénom, či zvýšenie počtu ležadiel. „V najväčšom bazéne okrem toho budú vyčlenené dve dráhy, v ktorých budú môcť plavci plávať bez obmedzení,“ informoval Dovičovič. Ako doplnil, investície do vylepšení stáli približne 20.000 eur. V ďalšej sezóne by v areáli kúpaliska mali pribudnúť nové stánky s občerstvením a zvýši sa aj komfort v občerstvovacej zóne.