Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú dva týždne

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Výzva je zameraná na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Neziskové organizácie môžu do 15. decembra požiadať o podporu svojich projektov v rámci druhej grantovej výzvy Dunajského fondu Stredoeurópskej nadácie, ktorá je zameraná na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji.

V druhej grantovej výzve je k dispozícii suma na prerozdelenie v celkovej výške 50.000 eur, z čoho minimálne 9000 eur bude rozdelených na aktivity na Malom Dunaji. O podporu sa môžu uchádzať neziskové organizácie s projektmi, pokiaľ napĺňajú aspoň jeden z cieľov programu, a to bližší kontakt s riekou, bohatší život na rieke, vrátane prírodných hodnôt, plynulejší a príjemnejší pohyb pri a na rieke, spojenie prostredníctvom rieky so susedmi a ďalšími štátmi či sídelnými celkami.

"Podrobné podmienky a formuláre sú na webovej stránke Dunajského fondu www.dunajskyfond.sk. O podporu sa môžu uchádzať samostatné projekty, ako i ucelené čiastkové aktivity v rámci rozsiahlejších a dlhodobejších projektov," priblížila nadácia.

Prijaté žiadosti bude hodnotiť odborná porota, ktorá sa skladá z členov Kruhu poradcov Dunajského fondu. Sú nimi osobnosti pôsobiace v oblastiach architektúry, urbanizmu, ochrany prírody, športovo-rekreačných aktivít na rieke a tvorby podujatí mestského a komunitného života. Konkrétnu výšku finančnej podpory vybraným projektom schváli Správna rada Stredoeurópskej nadácie. Výsledky grantovej výzvy budú zverejnené najneskôr 15. marca 2017 na webovej stránke.

Vo svojej prvej grantovej výzve, ktorá bola vyhlásená v januári tohto roku, Dunajský fond rozdelil 26.908 eur šiestim projektom naprieč celým územím slovenského toku Dunaja i Malého Dunaja.

Dunajský fond je nadačným programom Stredoeurópskej nadácie a je to nezisková platforma združujúca ľudí, zdroje a nápady v prospech oživovania, rozvíjania a ochrany verejných priestranstiev na území Dunaja a Malého Dunaja.