Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra plánuje spúšťať fontány, pitníky a vodné brány postupne od mája

Osvieženie rozprašovačom vodnej hmly na Svätoplukovom námestí počas horúčav 29. júla 2021 v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Viaceré vodné brány na pešej zóne a pri divadle, ako aj všetky vodné prvky vodného sveta v mestskom parku na Sihoti bude mesto inštalovať a spúšťať od júna.

Nitra 21. apríla (TASR) - Mesto Nitra sa pripravuje na spustenie fontán, pitníkov a vodných brán. Aktuálne pokračuje ich kontrola, drobné opravy, údržba a úprava okolia fontán. V prípade jedného z pitníkov sa vykonáva väčšia oprava technológie prúdenia vody, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek. Vodné prvky plánuje radnica spúšťať postupne od 1. mája, v prípade nepriaznivého počasia o pár dní neskôr.

V meste sa nachádza 13 fontán, deväť z nich je funkčných. Od začiatku mája by mali byť spustené fontány pri Divadle Andreja Bagara, pri Sandokane na sídlisku Klokočina, Žabia fontána aj fontána za domácimi zvieratami v mestskom parku, Hríbik pri Dome módy, fontány pri úrade práce a pri tržnici, Veľká Hangócka a pitná fontánka na Pribinovom námestí.

Nitrania i návštevníci mesta sa budú môcť osviežiť v šiestich pitníkoch, ktoré sú rozmiestnené hlavne v širšom centre Nitry. Nachádzajú sa Na Vŕšku, na Župnom námestí, v parku za bufetom, pri Family Centre na Klokočine, dva sú umiestnené na pešej zóne. Všetkých šesť pitníkov plánuje mesto spustiť v období od 1. do 15. mája.

Viaceré vodné brány na pešej zóne a pri divadle, ako aj všetky vodné prvky vodného sveta v mestskom parku na Sihoti bude mesto inštalovať a spúšťať od júna, keď denná teplota presiahne 25 stupňov Celzia.