Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianski mestskí poslanci budú schvaľovať rozpočet na rok 2017

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa pripraveného návrhu by mala radnica v roku 2017 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom, kde celkové príjmy i výdavky dosiahnu sumu 53.398.900 eur.

Nitra 14. decembra (TASR) – Počet materských škôl v Nitre by sa mal zvýšiť o dve nové predškolské zariadenia. K súčasným 25 škôlkam by podľa plánov radnice mala pribudnúť jedna na Dobšinského ulici v nevyužívanom objekte v areáli bývalých kasární pod Zoborom. Ďalšiu chce mesto zriadiť v budove Základnej školy Na Hôrke.

„Aj keď je kapacita materských škôl plne využitá, nároky obyvateľov Nitry na zabezpečenie predškolskej výchovy ich detí v súčasnosti nie sú dostatočne uspokojené. Mesto preto neustále hľadá možnosti získavania vhodných priestorov. Dobrou možnosťou, ako rozšíriť súčasnú kapacitu miest v materských školách, je rekonštrukcia týchto nevyužitých priestorov,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom budú rokovať mestskí poslanci na svojom zasadnutí vo štvrtok 15. decembra.

Dôležitým bodom schôdze mestského parlamentu bude aj schvaľovanie mestského rozpočtu na budúci rok. Podľa pripraveného návrhu by mala radnica v roku 2017 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom, kde celkové príjmy i výdavky dosiahnu sumu 53.398.900 eur. Zastupiteľstvo bude rokovať aj o úprave niektorých taríf v mestskej autobusovej doprave, v ktorej by v prípade schválenia mali darcovia krvi cestovať lacnejšie. Poslanci budú okrem toho rozhodovať aj o nakladaní s mestským majetkom, o príspevku pre školy i o dotáciách určených na obnovu kultúrnych pamiatok.