Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Polícia zvyšuje hliadky na cestách, reaguje na nehody

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Nitre, aktéri viacerých dopravných nehôd museli z dôvodu vysokej hladiny alkoholu v krvi čakať na vytriezvenie v policajnej cele.

Nitra 3. januára (TASR) – Polícia v Nitrianskom kraji zvyšuje počet hliadok na cestách. Reaguje tak na rastúci počet nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Na bezpečnosť na cestách budú vo zvýšenej miere dohliadať hliadky dopravnej, poriadkovej, ale aj železničnej polície.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Nitre, aktéri viacerých dopravných nehôd museli z dôvodu vysokej hladiny alkoholu v krvi čakať na vytriezvenie v policajnej cele. „Tam skončil aj 50-ročný muž na Volkswagene Golf, ktorý pri obci Jelenec neubrzdil a zozadu narazil do pred ním idúcej Škody Felicia. V jeho dychu policajti namerali 2,67 promile. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Odniesli si to len pokrčené plechy a škoda asi za 600 eur,“ uvádza KR PZ v Nitre.

V kroví pri ceste skončila aj 25-ročná vodička Audi v obci Machulince. Dychová skúška v jej krvi namerala 1,96 promile alkoholu. Mimo cesty skončilo aj vozidlo Dodge Caliber v Šahách na Tabánskej ulici. Jeho 22-ročnému vodičovi namerali policajti 2,4 promile alkoholu v dychu. „Vo všetkých prípadoch boli vodiči po vytriezvení obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ oznámila polícia.