Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Ponitrianske múzeum pripravuje výstavu o dejinách ľadového hokeja

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V prvý septembrový deň múzeum sprístupní výstavu výtvarných diel.

Nitra 12. augusta (TASR) – Ponitrianske múzeum v Nitre pripravuje na prelom augusta a septembra dve nové výstavy. Jedna z nich návštevníkom predstaví dejiny jedného z najobľúbenejších slovenských športov a druhá výtvarné diela.

Výstava s názvom 90 rokov slovenského hokeja bude v múzeu sprístupnená od 22. augusta do 6. októbra. „Pripomenie prostredníctvom textov deväť míľnikov sprevádzajúcich formovanie a rozvoj ľadového hokeja na Slovensku. Súčasťou sú predmety dokumentujúce rozvoj a najvýznamnejšie úspechy slovenského hokeja, napríklad olympijské medaily, medaily z majstrovstiev sveta, významné trofeje z domácich i medzinárodných súťaží. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj športový výstroj osobností ľadového hokeja, od najstarších čias po súčasnosť,“ uviedla PR manažérka múzea Ľubica Packová-Zahradárová.

V prvý septembrový deň múzeum sprístupní výstavu výtvarných diel. „Expozícia s názvom Všetky moje krajiny predstaví tvorbu a diela manželov Daniely a Michala Helienekovcov. V Ponitrianskom múzeu bude sprístupnená od 1. septembra do 6. októbra,“ dodala Packová-Zahradárová.