Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Nitriansky kraj

Ponitrianske múzeum pripravuje Žiacku konferenciu pre stredoškolákov

Ilustračná snímka Foto: TASR Štefan Puškáš

Cieľom konferencie je podľa organizátorov vzbudenie záujmu o históriu mesta a regiónu.

Nitra 5. marca (TASR) - Ponitrianske múzeum v Nitre pripravuje Žiacku konferenciu určenú študentom stredných škôl a gymnázií Nitrianskeho kraja. Ako uviedli organizátori, podujatie sa koná v rámci Roku kresťanskej kultúry.

Múzeum už zverejnilo výzvu, na základe ktorej sa môžu školy na konferenciu prihlásiť. "Prihlášky je potrebné poslať do 4. apríla, termín oznámenia výsledkov výberu účastníkov žiackej konferencie je 15. apríl. Samotné podujatie sa bude konať 25. apríla 2024," informovali organizátori.

V rámci konferencie sa uplatnia prvky rovesníckeho vzdelávania, keď budú prednášajúci žiaci prezentovať svoje výstupy svojim rovesníkom. "Aktívni účastníci Žiackej konferencie si môžu vybrať ľubovoľnú tému spadajúcu do určených tematických okruhov, ktorými sú osobnosti cirkevného a náboženského života v nitrianskom regióne, sakrálna architektúra v nitrianskom regióne a tiež Cyrilo-metodská cesta, Mariánska cesta a Svätoštefanská tradícia," pripomenulo múzeum.

Cieľom konferencie je podľa organizátorov vzbudenie záujmu o históriu mesta a regiónu. Má tiež žiakov pripraviť na ďalšie štúdium prostredníctvom práce s informáciami a s odbornou literatúrou. "Zároveň sa účastníci naučia spracovať prezentácie s dôrazom na formu a obsah, vystupovať na verejnosti, cibriť si rečnícky prejav a komunikačné i interpretačné schopností," doplnilo Ponitrianske múzeum.