Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Šaľa chce zvýšiť bezpečnosť na cestách osádzaním dopravných zrkadiel

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Dve dopravné zrkadlá pribudnú aj v mestskej časti Veča. Jedno je pri výjazde z areálu vodárenskej spoločnosti, kde zvýši bezpečnosť cyklistov na novej cyklotrase do podniku Duslo Šaľa.

Šaľa 9. augusta (TASR) - V uliciach Šale bolo nainštalovaných viacero dopravných zrkadiel. Ich úlohou je zvýšiť bezpečnosť vodičov aj chodcov na vedľajších cestách a uliciach s nedostatočným výhľadom.

Ako informovala Dajana Hanesová z mestského úradu, dopravné zrkadlo pribudlo pri výjazde z Vajanského ulice na Hornú ulicu. „Ďalšie zrkadlo bude osadené na križovatke ulíc M. R. Štefánika a Školskej, pretože stromy vysadené majiteľom priľahlej nehnuteľnosti bránia výhľadu na križovatku,“ pripomenula Hanesová.

Dve dopravné zrkadlá pribudnú aj v mestskej časti Veča. Jedno je pri výjazde z areálu vodárenskej spoločnosti, kde zvýši bezpečnosť cyklistov na novej cyklotrase do podniku Duslo Šaľa. „Ďalšie dopravné zrkadlo bude osadené na križovatke ulíc Hollého a Komenského, kde je pri výjazde z Komenského ulice nedostatočný výhľad na autá prichádzajúce sprava,“ doplnila Hanesová.