Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

V Štúrove otvorili nové klientske centrum

Na snímke vľavo podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Robert Kaliňák pri prehliadke centra. Foto: TASR/Ladislav Vallach

Minister vnútra Robert Kaliňák Si pochvaľuje spoluprácu s mestom, ktoré operatívne pripravilo priestory.

Štúrovo 7. novembra (TASR) – Nové klientske centrum, v ktorom si budú môcť občania vybavovať záležitosti spojené so štátom, otvoril dnes slávnostne v Štúrove podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák spolu s prednostkou Okresného úradu v Nových Zámkoch Helenou Bohátovou a primátorom Štúrova Jánom Oravcom.

Podľa slov Kaliňáka v rámci reformy verejnej správy ESO sa vynorili obavy zo zlučovania mnohých inštitúcií, dávať ich do klasických okresných miest, pričom aj Štúrovo prišlo takto o svoj obvodný úrad.



"Už vtedy sme mali Štúrovo v centre pozornosti, pretože je to región s vyše 32.000 ľuďmi v mnohých obciach a pre ktorý bolo treba urobiť tú službu štátu čo najbližšie k občanovi," povedal Kaliňák. Ocenil spoluprácu s mestom a s primátorom Jánom Oravcom, ktoré operatívne pripravilo priestory pre toto klientske centrum.

Nové klientske centrum, v ktorom si budú môcť občania vybavovať záležitosti spojené so štátom, otvorili v piatok 7. novembra 2014 v Štúrove.
Foto: TASR/Ladislav Vallach
"Ide o centrum, v ktorom občania budú môcť vybaviť na jednom mieste úplne všetko. Určite budeme rozširovať služby katastra, aby občania nemuseli cestovať do Nových Zámkov, prípadne do Komárna alebo dokonca do Nitry," dodal Kaliňák.

"Tento rok pribudne ešte zhruba 24 klientskych centier, čiže nenaplnili sme tú väčšinu, ktorú sme chceli, to bolo nejakých 44, ale budeme niekde na úrovni 35-36. Sú mnohé mestá, ktoré nie tak úplne dobre spolupracujú ako Štúrovo, ale sú aj mestá, kde veľmi chcú primátori, ale proste nie je kde," povedal pre TASR.

Ako dodal, tam budú musieť zvážiť nákupy budov. "Spomeniem len problematické mestá, aké sú Vranov nad Topľou, Sobrance, Martin, dokonca Bratislava, kde máme najväčší problém takéto centrum umiestniť. Myslím, že tak, ako sme sľúbili, v budúcom roku bude drvivá väčšina z nich otvorená a každý okres si bude môcť užiť takýto komfortný prístup k štátnej službe ako napríklad tu, v Štúrove," uzavrel Kaliňák.