Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Vandali zničili oplotenie detského ihriska v Šali

Erb mesta Šaľa Foto: Heraldický register

Ihrisko vybudovali dobrovoľníci.

Šaľa 24. novembra (TASR) – Neznámi vandali počas uplynulého víkendu zničili časť plota na novom detskom ihrisku na Novomeského ulici v Šali. Svojpomocne ho budujú už niekoľko mesiacov rodičia detí z lokality, kde sa ihrisko nachádza, ktorí založili občianske združenie Novomeského.

„Škoda nie je vysoká, predstavuje niekoľko desiatok eur. No mrzí nás, že naše úsilie vybudovať na sídlisku miesto, kde sa budú stretávať rodiny s deťmi, vychádza nazmar,“ povedal predseda združenia Rastislav Gabera.

Ihrisko, ktoré bude oficiálne dokončené až v budúcom roku, je v súčasnosti k dispozícii v obmedzenom režime. Združenie získalo pozemok pod ihriskom do prenájmu od mesta Šaľa. V septembri tohto roka sa začali prvé zemné a výkopové práce. Investície dosiahli doteraz zhruba 6000 eur, ktoré združenie získava zo sponzorských príspevkov. Dobrovoľníci odpracovali pri výstavbe nového ihriska vyše 250 hodín. „Uvažujeme o možnosti, že v záujme ochrany areálu nainštalujeme na miesto kamerový systém,“ konštatoval Gabera.