Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Zlaté Moravce vybudovali nové oplotenie cintorína v časti Prílepy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Pôvodný plot bol podľa slov viceprimátora Zlatých Moraviec Mareka Holuba v dezolátnom stave.

Zlaté Moravce 9. decembra (TASR) – Mesto Zlaté Moravce vybudovalo nové oplotenie cintorína v mestskej časti Prílepy. Jeho osadenie si vyžiadalo investíciu 12.000 eur, ktorú samospráva hradila zo svojho rozpočtu.

Pôvodný plot bol podľa slov viceprimátora Zlatých Moraviec Mareka Holuba v dezolátnom stave. „Zadná časť cintorína bola ohraničená starým a poničeným pletivovým plotom, ktorý bol prerastený náletovými drevinami. V prednej časti bolo oplotenie taktiež poškodené, najväčším problémom však bol betónový základ plotu, ktorý sa už nebezpečne nakláňal smerom k ceste,“ uviedol Holub.

V zadnej časti cintorína vznikol nový plot z betónových dielcov, priestor bol zároveň vyčistený od náletových drevín. „V prednej časti bol vybudovaný nový betónový základ, na ktorý boli osadené betónové tvárnice a kovové stĺpiky. Na tieto stĺpiky sa naspäť osadili sieťové dielce,“ skonštatoval Holub. Rekonštrukčné práce boli zosúladené s výstavbou novej odstavnej plochy pred cintorínom, ktorú dal vybudovať za svoje vlastné náklady súkromný investor na základe dohody s mestom.