Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Parlamentné voľby 2020

Koaličné i opozičné strany odmietajú povolebnú spoluprácu s ĽSNS

Na archívnej snímke zľava Martin Beluský, predseda strany ĽSNS Marian Kotleba a podpredseda strany ĽSNS Milan Uhrík. Foto: FOTO TASR - Dušan Hein

Poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer-SD) vyhlásil, že s ĽSNS nepôjde do koalície nikto.

Bratislava 19. januára (TASR) – Koaličné i opozičné strany odmietajú povolebnú spoluprácu s ĽSNS po februárových parlamentných voľbách. Uviedli to lídri strán počas víkendových diskusných relácií.

Predseda Národnej rady (NR) SR a šéf SNS Andrej Danko opäť potvrdil, že nepôjde do koalície s ĽSNS. Spájanie s Marianom Kotlebom šéf národniarov niekoľkokrát odmietol, podľa neho je národný hlas daný ĽSNS stratený. Spoluprácu s ĽSNS rovnako vylúčil aj líder mimoparlamentnej strany Za ľudí a exprezident Andrej Kiska.

Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár má síce niekoľko zásadných podmienok na vstup do povolebnej koalície, zo spolupráce však vylúčil okrem vládnej strany Smer-SD aj ĽSNS. Poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer-SD) vyhlásil, že s ĽSNS nepôjde do koalície nikto. Predseda mimoparlamentnej strany Spolu Miroslav Beblavý považuje za najdôležitejšie okrem iného zabrániť vláde fašistov. Spoluprácu s ĽSNS dlhodobo odmieta aj vládny Most-Híd a opozičná SaS.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. V ére samostatného Slovenska pôjde o ôsme parlamentné voľby v poradí. Na Slovensku sú viac ako štyri milióny oprávnených voličov.