Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Na veľtrhu v Brne zažiaril aj najvýchodnejší slovenský región

Ilustračná fotografia, Regiontour 2015 Foto: Facebook

Tradičný veľtrh, podporujúci spoluprácu krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v oblasti cestovného ruchu a rozvoj turistiky v prihraničných regiónoch, prilákal do Brna približne 30.000 návštevníkov.

Snina/Brno 21. januára (TASR) - Medzinárodný veľtrh turistických možností Regiontour 2015, ktorý sa konal v týchto dňoch v Brne, pozval prvýkrát svojich návštevníkov aj do najvýchodnejšieho slovenského regiónu ležiaceho v okrese Snina.



"Zámerom účasti mesta Snina na tomto podujatí bolo prezentovať naše mesto a región v Českej republike, zviditeľniť ho v zahraničí a podporiť domáci cestovný ruch," informovala TASR Jana Džomeková z Mestského úradu v Snine. Na zmienenom veľtrhu malo mesto svoj prezentačný stánok prvý raz.

Tradičný veľtrh, podporujúci spoluprácu krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v oblasti cestovného ruchu a rozvoj turistiky v prihraničných regiónoch, prilákal do Brna v dňoch 15. až 18. januára celkovo 985 vystavovateľov a približne 30.000 návštevníkov. Svoje zastúpenie na ňom mali okrem štátov V4 aj Rakúsko, Chorvátsko a Ruská federácia.

"Záujem návštevníkov nášho stánku bol orientovaný najmä na Národný park Poloniny, najvýchodnejší bod Slovenska - vrchol Kremenec, chránenú krajinnú oblasť Vihorlat, jazero Morské oko či na možnosti cykloturistiky a pešej turistiky v našom regióne," priblížila Džomeková.

K ďalším atrakciám okolia Sniny, ktoré zaujali návštevníkov, ďalej priradila tamojšie drevené kostolíky východného obradu či observatórium a nedávno postavené zážitkové planetárium na Kolonickom sedle.