Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Prešovský kraj

Dni mesta Snina ponúknu jarmok i súťaž vo varení pirohov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik


Snina 7. septembra (TASR) – Jarmok, kulinársku súťaž, hudobné vystúpenia a ďalšie podujatia ponúknu nadchádzajúce Dni mesta Snina. TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Mihaliková.

Trojdňová mestská slávnosť odštartuje Podvihorlatským folklórnym festivalom. Začne sa v piatok (11.9.) popoludní na hlavnom námestí, kde bude pokračovať aj v sobotu. Vystúpia na ňom domáci a zahraniční účinkujúci, medzi nimi i folkloristi z ukrajinského mesta Chust. V programe sa ďalej predstaví hudobná skupina Hex.

Organizátori pripravili na piatok zároveň výstavu veteránov značky Škoda a historicky prvú Noc netopierov v areáli sninského kaštieľa. Podujatie ponúkne prednášku, premietanie filmov, diskusie ale aj ukážku odchytu spomínaných zvierat priamo v prírode.

Na svoje si prídu v piatok aj milovníci tradičného jedla. Sninu rozvoňajú čerstvé tatarčané pirohy, ktoré v rámci súťaže uvaria viaceré tímy kuchárov z pohánkovej múky. „Do tohto ročníka súťaže sa nám prihlásilo sedem trojčlenných družstiev,“ ozrejmila Mihaliková.

Ťahákom nadchádzajúcej nedele bude Deň sv. Huberta v areáli kaštieľa. Začne sa svätou omšou o 09.00 h. Podujatie ponúkne výstavu poľovných psov, súťaž vo varení guľáša, vystúpenie sokoliarov, lesnú pedagogiku pre deti, jazdu na koni, ako i lukostreľbu pre všetkých záujemcov.

Pätnásty jarmok zavíta do Sniny na dva dni, a to v piatok a v sobotu. Účasť na ňom predbežne prisľúbilo vyše 130 predajcov rôznych tovarov a občerstvenia, vyčíslila Mihaliková.