Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Správa mestských komunikácií dopĺňa v Poprade trvalé dopravné značenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Pribudlo 64 nových stĺpikov a 88 dopravných značiek.

Poprad 13. marca (TASR) - Správa mestských komunikácií (SpMK) v Poprade využila priaznivé počasie a namiesto odpratávania snehu sa jej pracovníci pustili do dopĺňania trvalého dopravného značenia. V mestských častiach Stráže a Spišská Sobota tak pribudlo 64 nových stĺpikov a na nich spolu 88 dopravných značiek.

"Pracujeme podľa projektovej dokumentácie trvalého dopravného značenia. Účelom inštalácie dopravných značiek je sprehľadnenie križovatiek a zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," uviedol riaditeľ SpMK Peter Fabian. Nové dopravné značky označujúce predovšetkým hlavnú cestu a prednosť v jazde pribudli na miestach, v ktorých domáci jazdili už podľa zvyku, avšak pre vodičov neznalých miestnych pomerov mohli vzniknúť neraz aj kolízne situácie.

"Žiadosť o doplnenie dopravného značenie v tomto duchu bola radnici adresovaná aj prostredníctvom aplikácie City Monitor," dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda. Dopravné značky v uvedených mestských častiach stáli SpMK necelých 4100 eur. Ďalšie sa priebežne dopĺňajú v mestskej časti Veľká. Okrem aktuálnej inštalácie nových dopravných značiek sa oprave dopravného značenia venuje SpMK priebežne počas celého roka.