Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

D1 pri Spišskom Štvrtku by mali sprejazdniť do šestnástej hodiny

Na diaľnici D1 za Spišským Štvrtkom sa stala hromadná nehoda, pri ktorej sa zrazilo viacero áut, dodávky i autobus. Na snímke pohľad na hromadnú dopravnú nehodu na ďiaľnici D1 neďaleko Popradu 5. decembra 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Podľa hasičov sa na mieste ľahko zranili dve osoby.

Spišský Štvrtok 5. januára (TASR) - Diaľnicu D1 pri Spišskom Štvrtku v smere na Poprad, kde sa v dopoludňajších hodinách stala hromadná dopravná nehoda, by mali sprejazdniť približne do 16. hodiny. Informoval o tom krajský policajný hovorca z Prešova Igor Pavlik s tým, že za doposiaľ nezistených okolností tam došlo k zrážke 18 osobných motorových vozidiel, autobusu a dodávky.

"Nehoda sa stala okolo 10. hodiny, alkohol bol u všetkých vodičov negatívny. Po hromadnej havárii polícia zadokumentovala sedem škodových udalostí a tri dopravné nehody," uviedol hovorca. Dodal, že na jednotlivých vozidlách vznikla škoda v predbežnej výške takmer 35.000 eur.

Podľa hasičov sa na mieste ľahko zranili dve osoby. Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) doplnila, že v čase nehody sa vo vozidlách nachádzalo celkom 41 účastníkov. "Na miesto udalosti bol vyslaný aj evakuačný autobus HaZZ, v ktorom účastníci nehody nájdu dočasne svoje útočisko. Na mieste zasahujú príslušníci z Levoče, Popradu, Beharoviec, Prešova a z Vysokých Tatier," uviedla.