Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Hasiči nacvičovali nad Tatranskou Lomnicou likvidáciu požiaru

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výcvik bol podľa Air-Transport Europe zameraný na vzájomnú spoluprácu a koordináciu zúčastnených zložiek v prípade potreby hasenia požiaru pomocou leteckej techniky v ťažko prístupnom teréne.

Vysoké Tatry 19. júna (TASR) – Vrtuľník Agusta A109K2 spoločnosti Air-Transport Europe sa v stredu zúčastnil na výcviku hasenia požiarov pomocou bambi vaku. Spoločný tréning s Hasičským a záchranným zborom (HaZZ), letkou Ministerstva vnútra SR a Ozbrojenými silami SR sa uskutočnil v Tatranskej Lomnici.

Výcvik bol podľa hovorkyne Air-Transport Europe Zuzany Hopjakovej zameraný na vzájomnú spoluprácu a koordináciu zúčastnených zložiek v prípade potreby hasenia požiaru pomocou leteckej techniky v ťažko prístupnom teréne.

"Naše posádky spolu s hasičmi precvičovali tri rôzne spôsoby plnenia bambi vaku, a to pomocou fireflexu, z vodnej nádrže a pomocou plniacich prúdnic. Dôležitý je nácvik komunikácie a koordinácie činnosti posádky vrtuľníka a hasičov na zemi, ktorí plnia bambi vak visiaci pod vrtuľníkom. Ukončením tohto výcviku sme pripravení v prípade potreby plniť úlohy hasenia lesných požiarov bezprostredne po ich vzniku," skonštatoval vedúci výcvikov ATE Marián Kuklica.