Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Humenné chce zelenú a modrú infraštruktúru,plánujú parky a vodné prvky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Celkové predpokladané oprávnené výdavky projektu sú vo výške cca 1,6 milióna eur, pričom spolufinancovanie mesta predstavuje osem percent.

Humenné 8. marca (TASR) - Mesto Humenné plánuje získať nenávratný finančný príspevok na projekt "Zelená a modrá infraštruktúra v Humennom". Podporiť má biodiverzitu a skvalitniť mestské prostredie. Ako TASR informoval Marián Škuba z tlačového referátu, projekt pozostáva zo šiestich stavebných objektov. Zahŕňa rekonštrukciu nepriepustnej plochy pri trhovisku, zelenú alej, parkové úpravy v južnej časti námestia, park Sokolej a dve fontány.

Predmetom projektu je revitalizácia, tvorba a podpora zelene a podpora umelo vytvorených vodných prvkov. Mesto sa pripravuje na predloženie žiadosti o podporu v rámci vyhlásenej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Škuba uviedol, že plán revitalizácie mestských lokalít je založený aj na jej nadväznosti: "Fontána lásky sa nachádza na Námestí slobody, ktorého časťou je trhovisko. Prepojením severnej a južnej časti námestia je zelená alej, kde má pribudnúť aj fontána, a na neďalekých miestach sa majú realizovať parkové úpravy." Doplnil, že plánovaný park Sokolej sa má nachádzať vo vstupnej časti Sídliska pod Sokolejom a napriek tomu, že je od plánovaných objektov oddelený, vizuálne pokračuje v jednej osi.

Celkové predpokladané oprávnené výdavky projektu sú vo výške cca 1,6 milióna eur, pričom spolufinancovanie mesta predstavuje osem percent.