Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom postavia štyri nové ihriská

Ilustračné foto Foto: TASR/BSK

Na území mesta tak bude spolu 15 ihrísk, tri multifunkčné, jedno fitnes a najviac, 11, detských.

Humenné 29. júla (TASR) – Počas tohto leta rozbehli v Humennom stavbu dvoch detských, jedného multifunkčného a jedného fitnes ihriska. Dokončenie je naplánované na august, pričom mesto investuje do týchto ihrísk 111.000 eur.

Ako pre TASR potvrdila pracovníčka tlačového referátu Mestského úradu v Humennom Michaela Slivková Kirňaková, fitnes ihrisko bude pozostávať z ôsmich komponentov na precvičenie rovnováhy a posilňovanie všetkých svalových partií. Bude tam napríklad posilňovací stroj horných a dolných končatín, hrazda, eliptický trenažér pre dve osoby či doska na naťahovanie.

„Toto ihrisko bude stáť na Sídlisku III pri Laborci. Radnica tak chce oživiť priestor v obľúbenej rekreačnej zóne a zároveň vylákať ľudí na čerstvý vzduch,“ uviedla Slivková Kirňáková. Jedno nové detské ihrisko vybavené dominantnou modernou zostavou, rôznymi hojdačkami a kolotočom postavia na Sídlisku pod Sokolejom a Sídlisku II. Na Sídlisku III zasa vyrastie multifunkčné ihrisko. Na území mesta tak bude spolu 15 ihrísk, tri multifunkčné, jedno fitnes a najviac, 11, detských.