Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

O post primátora vo Vranove nad Topľou má záujem osem kadidátov

Foto: TASR/František Iván

O hlas voliča sa bude 15. novembra uchádzať aj 138 kandidátov na post poslanca Mestského zastupiteľstva v piatich volebných obvodoch.

Vranov nad Topľou 22. septembra (TASR) - O post primátora mesta Vranov nad Topľou sa budú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať ôsmi kandidáti, medzi nimi aj tri ženy. TASR o tom informovala Eva Fedorňáková z tlačového referátu mesta Vranov nad Topľou.

Prvým z kandidátov je 53-ročný konateľ spoločnosti Igor Čačko, ktorý kandiduje s podporou SDKÚ-DS. Za Smer–SD sa bude o hlasy voličov uchádzať 56-ročný ekonóm Štefan Hreha, za Slovenskú ľudovú stranu zase 55-ročný živnostník Jozef Mihalčin. S podporou koalície strán NOVA a KDH ide do volieb aj 60-ročný strojný inžinier Michal Mudrák a ako nezávislý kandidát aj súčasný primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan.

„Ženskými kandidátkami na post primátora sú 54-ročná učiteľka Eva Lenková, ktorá kandiduje za stranu Národ a spravodlivosť – naša strana, ďalej 57-ročná Milena Janovicová za Nový parlament a aj 51-ročná administratívna pracovníčka Anna Petríková, ktorá kandiduje s podporou strany Právo a spravodlivosť,“ doplnila Fedorňáková.

O hlas voliča sa bude 15. novembra uchádzať aj 138 kandidátov na post poslanca Mestského zastupiteľstva v piatich volebných obvodoch.