Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Mesto Poprad začalo s výstavbou sociálnych bytov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Výstavba 30 bytových jednotiek pre sociálne slabšie a neprispôsobivé rodiny má prebiehať na Levočskej ulici.

Poprad 11. marca (TASR) - Výstavba sociálnych bytov v areáli Zariadenia sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade sa začala v pondelok 10. marca. Samospráva už minulý týždeň odovzdala stavenisko zhotoviteľovi, víťazovi verejnej súťaže. "Stala sa ním spoločnosť CHEMOSTAV, a. s., Poprad. Jej úlohou bude do 180 dní postaviť pavlačový dvojpodlažný objekt s plochou strechou, bez podpivničenia s 30 bytovými jednotkami, ktoré budú slúžiť pre sociálne slabšie a neprispôsobivé rodiny," informovala Kristína Horáková z odboru výstavby Mestského úradu (MsÚ) v Poprade.

Zhotoviteľ využil priaznivé počasie a ihneď po odovzdaní staveniska začal s prvými prípravnými prácami. V rozpočte na rok 2014 bolo na stavbu sociálnych bytov na Levočskej ulici vyčlenených viac ako milión eur, víťazná najnižšia ponuka predložená vo verejnej súťaži bola vyše 635.000 eur.

"Po dokončení stavby budú sociálne byty určené pre obyvateľov azylového domu v Spišskej Sobote, ktorý bude následne asanovaný, pretože tento priestor bude súčasťou tréningovej plochy Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu," doplnil Emil Kostelničák z organizačného odboru MsÚ. Mesto Poprad a Slovenský futbalový zväz svoj spoločný postup koordinujú tak, aby nebola nijakým spôsobom ohrozená realizácia tréningovej plochy ani bývania pre obyvateľov azylových domov.

Mesto Poprad má pripravenú projektovú dokumentáciu na výstavbu ďalších 30 bytov v mestskej časti Matejovce. V tomto prípade pôjde o nájomné bývanie určené predovšetkým pre mladé rodiny s deťmi.