Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila muža z útoku na verejného činiteľa

Ilustračné foto Foto: TASR

Muž sa vyhrážal policajtom zabitím a ublížením na zdraví.

Prešov 16. októbra (TASR) – Obvinením z prečinu útoku na verejného činiteľa sa skončil incident, o ktorý sa postaral 36-ročný muž na ulici Floriánovej v Prešove. Ako dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, policajti dostali ešte 5. októbra oznámenie, že v jednom z miestnych podnikov ruší nočný pokoj hlasná hudba.

Policajná hliadka na mieste pred podnikom upozornila zodpovednú osobu, aby hudbu v prevádzke stíšila. Tento muž na nich vonku na ulici hrubým spôsobom verbálne zaútočil, a to nadávkami a viacerými vulgarizmami. Policajtom sa vyhrážal zabitím a ublížením na zdraví. Hovorkyňa uviedla, že muža zadržali a po vznesení obvinenia dal na neho príslušník polície podnet na vzatie do väzby z obavy, že dokoná trestný čin, ktorým sa vyhrážal. Prokurátor podnet akceptoval.

Obvinený sa už v minulosti dopustil priestupkov proti verejnému poriadku a občianskemu spolunažívaniu a bol tiež dvakrát súdne trestaný. V máji tohto roku bol uznaný vinným zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva, za čo dostal podmienečný trest odňatia slobody. Momentálne je obvinený muž stíhaný na slobode.