Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

O Poprad sa zaujíma IT firma i kórejská obchodno-investičná agentúra

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vedenie mesta pripravilo pre zástupcov IT spoločnosti prezentáciu nehnuteľností, ktoré je pripravené na tento účel ponúknuť.

Poprad 9. novembra (TASR) - Mesto Poprad sa v posledných dňoch stalo cieľom významných návštev, ktoré by mohli priniesť nové impulzy do jeho ekonomického rozvoja. O možnosti etablovania v Poprade sa informovala firma z oblasti IT technológií. Vedenie mesta Poprad pripravilo pre zástupcov spoločnosti prezentáciu nehnuteľností, ktoré je pripravené na tento účel ponúknuť.

„Zaujímajú sa o Poprad, mohli by tu priniesť 200 pracovných miest v IT technológiách, takže hľadáme pre nich vhodný priestor. V hre je ale aj ďalšie mesto, takže uvidíme,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Potenciálny investor sa okrem nehnuteľností zaujímal aj o úroveň školstva, možnosti bývania a kultúrno-spoločenského vyžitia v Poprade. „Sľúbili sme, že sa budeme snažiť do Popradu pritiahnuť pracovné miesta s vyššou pridanou hodnotou, aby nám mladí ľudia z mesta neodchádzali. Rokujeme aj s ďalšími špičkovými firmami, snažíme sa ich presvedčiť, že v našom meste má tento priemysel všetky predpoklady na úspešný rozvoj,“ doplnil prvý viceprimátor Igor Wzoš.

Do Popradu pricestoval aj riaditeľ kórejskej obchodno-investičnej agentúry KOTRA – Kyuchu Paul Choi. „Jeho poslaním je zmapovať naše stredne veľké firmy a možné formy spolupráce,“ dodal Švagerko, ktorý hosťa privítal na pôde Mestského úradu minulý týždeň.

„Dôvodom mojej návštevy je nadviazať kontakty medzi popradskými a kórejskými firmami. Myslím, že Poprad má možnosti na rozvoj automobilového priemyslu, informačných technológií, cestovného ruchu. Určite by sa našli spoločnosti, s ktorými by Kórea mohla spolupracovať,“ uviedol Kyuchu Choi.

Riaditeľa agentúry veľmi zaujal aj projekt mesta Poprad ako SMART CITY. Keďže kórejské firmy sú v tejto oblasti veľmi ďaleko, ponúkol mestu pomocnú ruku aj v tejto sfére.

Kyuchu Choi sa v Poprade cítil veľmi dobre. „Určite sa sem ešte vrátim. Pracovne i s rodinou. Dôležitý je prvý dojem. A ten prekonal všetky moje očakávania. Bol veľmi veľmi pozitívny,“ uzavrel riaditeľ agentúry.