Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

O post primátora Levoče sa znova uchádza M. Vilkovský

Dôvodom jeho opätovnej kandidatúry sú najmä projekty, na ktoré sa chce v nadchádzajúcom volebnom období zamerať.

Levoča 21. septembra (TASR) – Miroslav Vilkovský sa rozhodol znova kandidovať za primátora mesta Levoča. Túto funkciu zastáva od roku 2007, avšak druhé volebné obdobie mal pre opakované voľby skrátené takmer o polovicu.

"Keď sa pozriete na Levoču 2007 a Levoču 2014, sú to dve rozdielne mestá. Máme za sebou prvú etapu rekonštrukcie námestia, vyriešili sme niektoré závažné problémy v dopravnej situácii a parkovaní. Odstránili sme nebezpečnú skládku, postavili byty, revitalizovali oddychové zóny, opravili časť ciest, chodníkov a schodísk, ale najmä, získali sme pre Levoču obrovský objem peňazí z eurofondov. Dostali sme prostriedky na areál priemyselného parku, v ktorom už dnes pracujú prvé desiatky Levočanov," zhodnotil Vilkovský.

Dôvodom jeho opätovnej kandidatúry sú najmä projekty, na ktoré sa chce v nadchádzajúcom volebnom období zamerať. Ide o biokúpalisko v Levočskej Doline, ktoré je momentálne vo výstavbe a spolu s Relaxcentrom II. bude odovzdané do užívania verejnosti v júni 2015. Dokončiť by chcel námestie, postaviť obchodnú zónu či opraviť zimný štadión.