Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

OZ Ľudia v ohrození pripravilo národný protest za slušný život

Foto: TASR/AP

Ide už o tretie podujatie svojho druhu, ktoré organizuje Občianske združenie Ľudia v ohrození. Protestovať sa bude v Prešove.

Prešov 21. februára (TASR) – Národný protest za slušný a bezpečný život na Slovensku sa bude konať v Prešove v sobotu 22. februára. Ide už o tretie podujatie svojho druhu, ktoré organizuje Občianske združenie (OZ) Ľudia v ohrození.


"Po evidentných klamstvách politikov od roku 1989 a opakovaných útokoch asociálov na východnom Slovensku, sme sa rozhodli opätovne zorganizovať veľký národný protest - Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku III., proti skorumpovaným politikom a asociálom," uviedol predseda OZ Marián Mišún.

Protestná akcia sa začne v Prešove o 14. hodine pred autobusovou stanicou. "Vítaní sú na nej všetci národne a sociálne cítiaci Slováci, bez ohľadu na politické tričko, pričom im bude umožnené vystúpiť aj s vlastným príhovorom," dodal Mišún s tým, že protest je nadstranícky a organizátori odmietajú účasť všetkých politikov a politických strán podieľajúcich sa po roku 1989 na likvidácii a okrádaní slovenského národa.

Na akciu pozvali aj primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho, ktorý podľa Mišúna má dostatočné skúsenosti s neprispôsobivými občanmi. Hlavným dôvodom protestu je, že v posledných dňoch sa na východnom Slovensku odohralo niekoľko brutálnych útokov asociálov na dôchodcov. "Zároveň sme požiadali primátora, aby zvážil možnosť, pomôcť nášmu občianskemu združenie zrealizovať pripravovaný projekt, a teda umiestniť v Prešove na vhodnom mieste pamätnú tabulu obetiam kapitalizmu po roku 1989 a kriminality asociálov," dodal Mišún.

Oznámenie o organizovaní akcie prišlo podľa prešovskej hovorkyne Veroniky Kmetóny Gazdovej na Mestský úrad 18. februára. "Účelom protestu je poukázať na všetky sociálne a ekonomické problémy ohrozujúce budúcnosť slovenského národa," uvádza sa v oznámení. Protest bude mať dve časti, pričom jedna z nich bude autobusovej stanici a druhá pred tabuľou obetiam komunizmu na Hlavnej ulici v Prešove. Predpokladaný počet účastníkov je cca 200. Protest si podľa hovorkyne nevyžiada žiadne dopravné obmedzenia.