Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Penzión Limba v Tatranskej Kotline zachvátil rozsiahly požiar

Na snímke hasič z vysokozdvižnej plošiny hasí strechu penziónu Limba v Tatranskej Kotline vo Vysokých Tatrách 10. októbra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Celá budova zhorela do tla, predbežné škody sú minimálne v hodnote 400.000 eur.


Tatranská Kotlina 10. októbra (TASR) - V Tatranskej Kotline vo Vysokých Tatrách horel penzión Limba. Podľa operačného dôstojníka Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Adriána Troppa išlo o rozsiahly požiar.

Takto vyzeral penzión pred požiarom:



Foto: limbatatry.sk


Nahlásený bol krátko pred 10. hodinou. Riaditeľ OR HaZZ v Poprade Ondrej Šproch doplnil, že požiar sa podarilo lokalizovať a na mieste sa robia už len dohasovacie práce. „Postupne sa rozoberá strecha, dohasujú sa ešte tlejúce miesta. Požiar zasiahol celú strechu a stropy, už by sa však nemal ďalej šíriť a ohrozovať okolie,“ objasnil. Odkiaľ sa požiar rozšíril, zatiaľ nie je známe, to bude predmetom vyšetrovania. Pravdepodobné však je, že od krbu.




Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove pre TASR doplnil, že predbežné škody sú minimálne v hodnote 400.000 eur, keďže budova celá zhorela do tla. „Oheň sa zo strechy rozšíril na prvé poschodie, a potom aj na prízemie, ešte stále tam sú naši príslušníci. Ide o komplikované hasenie, keďže celá konštrukcia budovy bola z dreva a je potrebné objekt nielen hasiť, ale aj postupne rozoberať,“ uviedol krajský operačný dôstojník.

Na mieste zasahovalo celkove 29 príslušníkov HaZZ z Popradu, Starej Ľubovne, Kežmarku a Levoče so 14 kusmi techniky.


Fotogaléria: