Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Prešovský kraj

Muníciu zo zberných surovín v Bardejove zneškodnil pyrotechnik

Polícia v Bardejove v utorok 26. novembra 2019 preverovala oznámenie, v ktorom oznamovateľka ohlásila nález neznámej munície (na snímke). Išlo o zberné suroviny, do ktorých neznámy muž v piatok 22. novembra s iným nákladom pravdepodobne doniesol aj muníciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. FOTO TASR - KR PZ v Prešove Foto: TASR

Polícia upozorňuje občanov, že akákoľvek neodborná manipulácia s muníciou, alebo predmetom ktorý ju pripomína, môže byť veľkým rizikom a môže ohroziť život a zdravie.

Bardejov 27. novembra (TASR) – Polícia v Bardejove v utorok (26. 11.) preverovala oznámenie, v ktorom oznamovateľka ohlásila nález neznámej munície. Išlo o zberné suroviny, do ktorých neznámy muž v piatok (22. 11.) s iným nákladom pravdepodobne doniesol aj muníciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Krajský pyrotechnik po príchode na miesto určil, že ide o delostrelecký granát šrapnelový z obdobia prvej svetovej vojny. Za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení muníciu prevzal k zneškodneniu," uviedla Ligdayová.

Polícia upozorňuje občanov, že akákoľvek neodborná manipulácia s muníciou, alebo predmetom ktorý ju pripomína, môže byť veľkým rizikom a môže ohroziť život a zdravie.