Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Polícia objasnila ozbrojenú lúpež v Hankovciach

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia v Humennom páchateľa vypátrala už v priebehu dvoch dní.

Humenné/Bardejov 26. marca (TASR) – Polícia objasnila lúpež so zbraňou, ku ktorej došlo v sobotu (22. 3.) v rodinnom dome v obci Hankovce, okres Bardejov. Neznámy maskovaný páchateľ tam so zbraňou v ruke prepadol 66-ročného muža, majiteľa domu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

Polícia v Humennom páchateľa vypátrala už v priebehu dvoch dní a vyšetrovateľ voči tomuto 50-ročnému mužovi, rovnako z obce Hankovce, vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. „Obvinený muž sa mal lúpeže dopustiť o 19.30 h., keď vošiel do domu cez zadné neuzamknuté dvere. Na hlave mal kuklu, v ruke držal zbraň, ktorú namieril na majiteľa domu a posunkami požadoval od neho peniaze. Napadnutý muž mu vydal 100 eur,“ objasnila hovorkyňa. Maskovaný lupič potom vybral z vrecka nôž, ktorým sa zahnal na poškodeného a žiadal od neho ďalšie peniaze. Keď lupič zistil, že viac peňazí sa v dome už nenachádza, ušiel z domu preč.

Poškodený muž nebol zranený a škoda, ktorá mu vznikla bola len finančná hotovosť, ktorú vydal vtedy ešte neznámemu mužovi. Obvinený muž bol vypátraný a umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom na neho spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov,“ uzavrela Migaľová.