Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Polícia v súvislosti s únikom plynu v Prešove vedie trestné stíhanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Policajti boli v sobotu (3. 11.) vyslaní na preverenie oznámenia od správcu bytového domu, že na Prostějovskej ulici uniká plyn.

Prešov 4. novembra (TASR) – Polícia v súvislosti s únikom plynu v jednom z prešovských bytov vedie trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej došlo k ohrozeniu ostatných obyvateľov bytového domu.

Ako v pondelok TASR informovala Ligdayová, policajti boli v sobotu (3. 11.) vyslaní na preverenie oznámenia od správcu bytového domu, že na Prostějovskej ulici uniká plyn.

"Po príchode na miesto bolo cítiť značný zápach plynu, ktorý unikal z bytu na štvrtom poschodí. Hliadka už cestou k bytu otvárala všetky okná, aby došlo k jeho zriedeniu so vzduchom, a tým k zníženiu rizika možnej explózie. Pracovník plynární, ktorý už bol na mieste, zavrel hlavný prívod plynu a konštatoval, že v byte je také množstvo plynu, že už pri zapnutí svetla môže dôjsť k explózii," uviedla Ligdayová s tým, že policajti vstúpili do bytu a otvorili všetky okná.

Na plynovej varnej doske bol otvorený regulátor plynu, nebolo tam však žiadne teleso, ktoré by odoberalo teplo. Všetci obyvatelia domu boli o úniku plynu vyrozumení, 68-ročná majiteľka bytu nebola v tom čase doma. Týmto nedbalým konaním bolo všetkých 25 ľudí v tom čase prítomných v obytnom dome vystavených nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví. Taktiež mohlo dôjsť ku škode veľkého rozsahu na majetku," zdôraznila Ligdayová a doplnila, že zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na jeden rok.